Balinplac Idrija

A.02-Tloris-scaled.jpg

Skupaj z lokalnimi pobudniki Katjo Martinčič, Jožetom Carlijem in Primožem Pavšičem bomo očistili in prebudili  stari balinplac na Rožni ulici v Idriji, da bo postal prijeten in zelen park za igranje, druženje in počitek.

Na balinplacu bomo v prihodnjih mesecih odstranili ograjo, počistili, odstranili smeti in odvečno grmovje, zravnali teren in uredili dostope, zasadili novo zelenje ter postavili klopi in drugo opremo. Pri premisleku o tem, kakšen javni prostor naj postane novi balinplac, bodo sodelovali tudi lokalni prebivalci.

Prva delovna akcija bo potekala v soboto, 5. junija, od 10h do 14h.
Čistili bomo smeti in odstranjevali odvečno zelenje. Pridružite se nam – vse, kar potrebujete, je par rokavic.

Balinplac je prva lokacija projekta Common places
Partnerji Prostorož, La Fundicio (ES) in Cherimus (IT) bodo v okviru projekta Common places do l. 2022 raziskovala potencial “robnih” predelov evropskega prostora. V okviru projekta bomo v Sloveniji participativno uredili 2 lokaciji v dveh manjših slovenskih krajih in skupaj z lokalnimi pobudniki razvijali znanje o praksah ustvarjanja javnih prostorov in krepitev lokalnih skupnosti.

Obnova balinplaca je del projekta Common places, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa (2014-2020) – Kultura / Projekti sodelovanja 2020. Dogodek bo potekal v skladu s takratnimi priporočili NIJZ za zbiranje na javnih krajih.

Previous
Previous

EDO - filmski festival o mestih, arhitekturi in urbanosti

Next
Next

Letos delamo za javni prostor v Solkanu