Poziv: Začasna raba Kajuhovega doma za kulturo in kreativnost

Medtem, ko Kajuhov dom čaka na prenovo v center urbanega dogajanja, so njegovi prostori na voljo celjski kulturni in kreativni sceni. Če iščete brezplačen prostor za predstavo, razstavo, delavnico ali pop-up trgovino in vas stare stene navdušujejo, vas vabimo, da se prijavite na začasno rabo Kajuhovega doma.

Kaj ponuja Kajuhov dom v okviru začasne rabe? 

  • Brezplačno uporabo štirih prostorov v 2. nadstropju objekta z dostopom po zunanjem stopnišču,

  • Brezplačno uporabo zunanjega prostora - asfaltne ploščadi na JV strani objekta,

  • Pet (5) gasilskih miz, deset (10) klopi, A - tabla za označevanje dogodka, 

  • Priklop na elektriko - varovalke 16A.

Pozor: notranji prostori niso ogrevani, so pa čisti. Vode v objektu ni. Sanitarije bodo organizirane v sosednjem objektu. Dogodki na ploščadi lahko potekajo do 22:00 zvečer in ne smejo biti ozvočeni. 

Največje dovoljeno število ljudi na dogodkih: 150. 

Kakšne dogodke iščemo?

Iščemo dogodke s področja kulture, kreativnosti in sodobnih urbanih praks: predstave, razstave, delavnice, konference, pop-up trgovine, tečaje, izobraževanja in vse vmes. V Kajuhovem domu je možno organizirati tudi koncerte in druge glasbene dogodke, ki se zaključijo do 22:00. Zaželjeno je, da so dogodki namenjeni vsem prebivalcem Celja. Prostor ni namenjen zasebnim zabavam in dogodkom, ki bi močno izstopali iz okvirjev kulturnega in kreativnega sektorja.

Kako se prijavim? 

Za brezplačen najem prostorov je potrebno izpolniti prijavnico. Dogodek lahko organizirate kadarkoli do konca oktobra 2024. Možnost začasne rabe bomo potrdili najkasneje v 10 dneh. Če še nimate konkretnega datuma dogodka ali pa bi se želeli terminsko povezati z drugim dogodkom, nam pošljite elektronsko sporočilo ali to sporočite v prijavnici.

Naloge in dolžnosti uporabnikov

  1. Sami ste zadolženi za promocijo dogodkov, pogostitve in vse ostale stroške, ki nastanejo v okviru dogodka, ki ga organizirate.

  2. Dolžni ste poskrbeti za prevzem in vračilo ključev, za zaklepanje prostorov in za opremo prostorov za potrebe vašega dogodka. 

  3. Prostor morate pustiti v enakem stanju, kot ste ga dobili.

  4. Če narava dogodka zahteva prijavo policiji, morate prijavo oddati sami.

  5. Dobri odnosi s sosedi so ključni. Lahko jih povabite na dogodek, spoštujte pa tudi tiste, ki so ostali doma. Po 22. uri zaključite z dogodkom in pazite, da se glasni obiskovalci ne bi zadrževali na zunanjih površinah.

  6. Po koncu dogodka vam bomo posredovali kratek obrazec. Z vašim soglasjem bomo uporabili katero od fotografij vašega dogodka na spletnih kanalih Mestne občine Celje in studia Prostorož.

Pomembni podatki in kontakti

Imate vprašanje? Tukaj smo, da pomagamo.


Prostorož

info@prostoroz.org

Naja 040 231 667

Začasno rabo Kajuhovega doma omogoča Mestna občina Celje.

Next
Next

Vabilo na dogodek: Louise Vogel Kielgast (Gehl) - Zdravi prostori