Balinplac je odprt!

V parkcu so se pobudniki prenove Katja Martinčič, Jože Carli in Primož Pavšič poklonili zgodovini prostora: ohranili so tablo balin kluba Škafar in peščeno površino uredili na nekdanjem asfaltu.

V času, ko je bilo balinišče zapuščeno, so se na lokaciji samoniklo zasadila drevesa, med njimi gabri in javorji, na robu parka pa rasteta tudi češnja in ringlo. Najlepša in najmočnejša drevesa so ob prenovi ohranili in zaščitili, s svojo poševno rastjo pa zdaj prostoru dajejo poseben značaj. Tlakovci, uporabljeni za robnike, so reciklirani z idrijskega Mestnega trga.

V parku stojijo tri klopi, pri katerih je Jože namesto nog uporabil kar betonske cevi. Na neformalni otvoritvi prejšnjo sredo je bila najbolj priljubljena kratka klop z naslonom, tesno ji je sledila dolga klop brez naslona.

Najpomembneje pa je, da je prostor zdaj prehoden in pregleden: odkar so odstranili visoko panelno ograjo, se park odpira proti Rožni ulici, hkrati pa se nov razgled odpre tudi proti potoku Nikova in Lapajnetovi ulici.

Komaj čakamo pomlad, da park vidimo v zelenju!

Previous
Previous

Prejeli smo evropsko nagrado za odlično pobudo civilne družbe!

Next
Next

Rdeča streha namesto 15 parkirišč