Odprte so prijave za Urbano akademijo v kamniški smodnišnici

Naloga: V Kamniku med bivšo tovarno smodnika in centrom mesta stoji betonski zid, ki je desetletja preprečeval dostop na območje in ločeval mesto od tovarne. Po propadu tovarne je bil prostor za zidom dolga leta zapuščen, zdaj pa postaja nova lokacija za kulturne in kreativne dejavnosti. Na delavnici bomo podrli del zidu in eksperimentalno uredili odprti prostor. Delali bomo z recikliranim betonom, ki ga bomo dobili iz zidu, in z drugimi odpadnimi gradbenimi materiali, ki se nahajajo na lokaciji (opeka, kamen, steklo, kovina). Testirali bomo različne principe ponovne uporabe in na koncu izdelali originalno urbano opremo.

Lokacija: Kreativna četrt Barutana - bivša tovarna smodnika, Kamnik

Termin: ponedeljek, 25. 7. - petek, 29. 7. 2022

Koga iščemo: študente in diplomante arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture, gradbeništva, industrijskega oblikovanja in oblikovanja

Spanje: samostan Mekinje

Mentorji: Maša Cvetko, Vesna Skubic, Sinan Mihelčič, Jan Šimnovec, Urban Kavka 

Cena: brezplačno

Št. mest na delavnici: 15

Zaključna zabava: bo

Prijava: spletni obrazec

Rok za prijavo: 5. 6. 2022

Če bo prijav več kot prostih mest, bomo udeležence izbrali na podlagi portfolia. Ne diskriminiramo na podlagi spola, rase, veroizpovedi, narodnosti ali kakršnihkoli oblik oviranosti. 

Vprašanja? Piši na info@prostoroz.org

Urbana akademija je mentorski program Prostoroža in Centra za kreativnost. Že tretje leto mentoriramo arhitekte in urbaniste, ki želijo s prakso naslavljati prostorske izzive v slovenskih krajih. Ukvarjamo se s temami, ki so v slovenski arhitekturi premalo zastopane: načrtovanje javnega prostora, taktični urbanizem, ustvarjanje prostora, začasna raba in druge prakse urbane revitalizacije.

Partnerji Urbane akademije 2022: MC Kotlovnica, Festival Kamfest, Javni zavod za kulturo Kamnik, KD Priden možic, Skupina Štajn, Fakulteta za arhitekturo UL

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Previous
Previous

Krater je uvrščen v ožji izbor za evropsko nagrado za javni prostor!

Next
Next

Prejeli smo evropsko nagrado za odlično pobudo civilne družbe!