Odpiramo razstavo Prostor po meri pacientov in zdravstvenih delavcev

V zadnjem letu smo se intenzivno posvetili raziskovanju zunanjih površin na območju klinik UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta. 

Kaj mora omogočati prostor okrog klinik? Kakšne potrebe imajo uporabniki, ko so zunaj? Kakšna je trenutna izkušnja prostora za paciente in zdravstvene delavce? Naše raziskovanje uporabniške izkušnje je obsegalo opazovanje vedenja 583 uporabnikov, 373 izpolnjenih spletnih anket, 5 delavnic s 43 udeleženci, 7 intervjujev, postavitev 16 testnih klopi (ki na podlagi glasov v anketi ostajajo na lokacijah) in 113 pobud, ki smo jih zbrali na načrtovalski stojnici.

Izsledke raziskovanja uporabniške izkušnje smo aplicirali na štiri tipične javne prostore: trg, ulico, promenado in rečni breg. Na razstavi bomo predstavili idejne predloge prenov trga pri Urgenci in lekarni, nabrežja Ljubljanice pri Onkološkem inštitutu, promenade do glavne stavbe UKC in dela Zaloške ceste.

Razstavo Prostor po meri pacientov in zdravstvenih delavcev: štirje primeri prenove zunanjih površin bomo odprli v paviljonu v parku ob glavni stavbi UKC Ljubljana (Zaloška c. 7) v četrtek, 15. 12. ob 11. uri. Ogledate si jo lahko do konca januarja 2023.

Veseli bomo, če se nam pridružite.

Več informacij o projektu: https://www.prostoroz.org/ukc-ljubljana 


Projekt Re-charching recovery: Co-creating public space in healthcare vodi neprofitni urbanistični studio Prostorož. Projekt je del EIT skupnosti Novi evropski Bauhaus. Podpira ga Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je organ Evropske unije.

Previous
Previous

Študentsko delo: Pomoč pri izvedbi raziskave zunanjih površin zdravstvenih domov v Ljubljani

Next
Next

Vabilo na delavnico: Odprte in zelene površine v okolici klinik UKC