Kakšne so zunanje površine tvojega zdravstvenega doma? Sodeluj v raziskavi!

Kakšne so zunanje površine ljubljanskih zdravstvenih domov? Kakšna je trenutna izkušnja prostora za paciente in svojce? Kakšne potrebe imajo uporabniki, ko so zunaj? Kaj morajo omogočati površine okrog zdravstvenih ustanov? Vabimo vas, da na ta vprašanja od danes naprej odgovorite kar sami.

Septembra 2023 raziskavo izvajamo na lokacijah:

  • ZD Center - Metelkova

  • ZD Črnuče

  • ZD Fužine

  • ZD Moste

  • ZD Vič


Kako sodelovati?

Svoja opažanja glede zunanjih površin ljubljanskih zdravstvenih domov lahko zabeležite preko spletnega vprašalnika, telefonske številke 069 947 871 ali s pomočjo ekip, ki bodo septembra krožile med zdravstvenimi domovi.


Izkušnja zunanjega prostora obsega zadovoljstvo ob obisku prostora, enostavno orientacijo in občutek, da prostor ustrezno odgovarja na potrebe pacientov in olajša opravke, ki jih imajo ob obisku zdravstvenega doma. Z vašo pomočjo želimo zbrati podatke o vaši izkušnji na zunanjih površinah zdravstvenih domov v Ljubljani. Ugotoviti želimo, kateri prostori zdravstvenih domov že omogočajo dobro izkušnjo, kje obiskovalci opažajo pomanjkljivosti in kako bi lahko izkušnjo zunanjega prostora še izboljšali.


Raziskava je eden od prvih tovrstnih projektov v Sloveniji, z njo pa nadaljujemo naše raziskovanje zunanjih površin zdravstvenih ustanov. S pomočjo podatkov želimo nadgraditi svoje znanje o urbanem odprtem prostoru in v pionirsko raziskovanje ključnih, a pogosto spregledanih prostorov, vključiti tudi občane.  Podatki bodo na voljo vsem, ki bi želeli delati z njimi tudi v prihodnje. Rezultate bomo objavili med novembrom in decembrom 2023.


Raziskavo Healthcare space UX podpira IMPETUS. IMPETUS financira program Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa, št. pogodbe 101058677. Mnenja in stališča avtorjev ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Evropska agencija za raziskave (REA). Niti Evropska unija niti organ, ki je dodelil sredstva, zanje ne moreta biti odgovorna.

Previous
Previous

Vabilo na dogodek: Umetna inteligenca in mesta

Next
Next

Javni in skupni prostor po poplavah